Aicon komt met het 70:20:10 principe

logoIk ga het vandaag hebben over performance management. Een onderdeel van performance management is performance support. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hier nog niet veel van wist. Ik heb online gezocht naar verschillende bedrijven die deze dienst levert. Na enig speurwerk ben ik uitgekomen op de website www.aicon.nl. Zij bieden diensten aan op gebied van trainingen en coaching. Of het nou gaat om het verbeteren van teamprestatie of verandermanagement. Wat mij opviel was een pagina waarop Aicon het had over het 70:20:10 principe. Hier wordt gezegd dat formeel leren van trainingen en opleidingen niet essentieel is voor het oplossen van problemen en mogelijkheden om resultaten te verbeteren. Allereerst de definitie van de 70:20:10 regel, die ziet er als volgt uit: 70% komt voort uit het leren op de werkplek, 20% van de ontwikkeling komt voort uit het leren van anderen en slechts 10% komt voort uit formeel leren (training en opleiding).

workshops_308_120_c1

Toepassing 70:20:10

iStock_Leiderschap_280_187De meeste mensen hebben prestatieondersteuning nodig in zowel hun professionele als privé leven. Iedereen gebruikt wel een boodschappenlijstje. Of een online supermarkt app voor het onthouden van boodschappen. We gebruiken onze telefoon als agenda en slaan er alles in op. Een voorbeeld van klassieke performance support is een hand-out model. Omdat dit gemakkelijk te vergeten of kwijt te raken is moet je zoeken naar andere opties. Een trend gaat dan ook worden om het allemaal digitaal te bij te houden. Zo kun je op elke plek toegang krijgen van je hand-out.

Het gebruik van deze vormen van ondersteuning is kosteneffectief en levert een hoog rendement op. Wat zowel gunstig is voor jouw organisatie als de medewerker. Deze zal dan met meer vertrouwen te werk gaan. Wat uiteindelijk tot resultaat biedt dat de waarde van performance support toegevoegde stijgt.