Conversie Optimalisatie Bureau voor betere Resultaten

conversie optimalisatie bureau

Jouw website of applicatie moet natuurlijk een succes zijn, een conversie optimalisatie bureau kan jou helpen bij het verkrijgen van dit succes. In dit artikel ga ik dieper in op wat conversie optimalisatie nou precies is, en welke tools een conversie optimalisatie bureau meestal gebruikt.

Wat is Conversie Optimalisatie

Nu wil je natuurlijk weten wat het precies is, het is heel simpel gezegd het uitmeten van wat bezoekers doen op jouw website. En hoe ze bijvoorbeeld op jouw website of applicatie terecht zijn gekomen, is dit via de zoekmachines? Via social media? Of links van derden? Door te weten wat jouw bezoekers doen, en via welke weg ze op jouw website komen, kun je inspelen op het gedrag en het patroon. Investeer je bijvoorbeeld veel in Facebookcampagnes? Maar blijkt uit onderzoek dat je meeste klanten toch gewoon via Google op jouw website komen? Dan is het wijs om bijvoorbeeld meer aandacht te besteden aan Google. Maar je kunt ook onderzoeken of er misschien iets mis is met jouw Facebookcampagnes, en deze verbeteren. Dan heb je uiteindelijk een goede stroom van potentiële klanten vanuit beide platformen.

conversie optimalisatie bureau

Welke tools worden ingezet bij conversie optimalisatie

Uiteindelijk heeft jouw website altijd conversie optimalisatie nodig, tenzij je zo’n goed idee hebt en de klanten van alle kanten binnenstromen. De optimalisatie gaat niet zonder tools, hieronder een overzicht van tools die vaak worden gebruikt bij de optimalisatie.

Google Optimize
Een zeer populaire tool is Google Optimize, deze is perfect voor het doen van zogenoemde A/B testen. Ook is het handige van deze tool dat je geen daadwerkelijke test versie van jouw website hoeft te maken. De tool bewaard de originele website, en stuurt 50% van jouw bezoekers naar de test website met aanpassingen, en 50% naar jouw originele website. Zo kun je zien welke versie beter presteert.

Google Analytics
De meest bekende tool is toch wel Google Analytics, waarin je tegenwoordig ook experimenten kunt uitvoeren. Je kunt namelijk snel en gemakkelijk twee pagina’s testen, en zien hoe bezoekers zich gedragen op deze twee pagina’s. Dit lijkt hetzelfde als bij Google Optimize, maar hier gaat het dus duidelijk puur om het gedrag van de bezoekers, en niet de uiteindelijke prestaties.