De beste koffie in Tilburg vinden: hoe pak je dat aan?

koffie zetten

Een heerlijk bakkie pleur: dat hebben we allemaal af en toe nodig, toch? Woon je in Tilburg? En ben je een echte koffieliefhebber? Dan is er een hoop keuze gelukkig. De lekkerste koffie in Tilburg kun je afhalen, maken of zelf serveren in jouw eigen zaak.

Koffie komt in allerlei vormen:

  • heel sterk of juist lekker mild
  • met of zonder cafeïne 
  • met of zonder toevoegingen als suiker en melk
koffie zetten

Toevoegen is zonde

Er zijn echte koffieliefhebbers die zeggen dat het een absolute zonde is om iets toe te voegen aan een goede kop koffie. Ga naar Italië, waar koffie vandaan komt, en je ziet dat het ook daar met opgeschuimde melk wordt gedronken of zelfs met een klein beetje suiker. Het kan dus best wel alleen je moet niet overdrijven. Hoe jij je koffie drinkt, is een persoonlijke keuze. Laat je niet gek maken en drink koffie zoals jij het lekker vindt.

kop koffie

Sterk of juist mild

Vraag het aan een Italiaan en hij zal zeggen dat een espresso stroperig, dik en heel klein hoort te zijn. In Frankrijk is een espresso juist ietsje groter en meer vloeibaar. Het koffieshot wordt in allerlei vormen geserveerd.

Maar de koffiebonen zijn ook afwijkend in sterkte. Sommige bonen zijn ideaal voor een espresso, anderen zijn uitermate geschikt voor een latte of cappuccino. De sterkte van de boon kan variëren maar wordt vaak geplaatst op een schaal van 1 tot 10. Wil je graag goed kunnen slapen? Drink dan een koffie zonder cafeïne. Nog steeds lekker!