Een camerasysteem net als de buren

logoEen camerasysteem net als de buren

Over het algemeen praat ik niet heel erg veel met mijn buren, we zeggen elkaar keurig gedag maar we zijn niet van die types die bij elkaar op de koffie gaan. Laatst was ik de voortuin aan het doen en kwam de buurman tegen, we raakten in gesprek over van alles en nog wat. Wij wonen hier nog niet zo heel lang dus hij vertelde dat er in deze wijk vaak inbraken zijn gepleegd en dat hij daarom een camerasysteem heeft aangeschaft. Hij had deze online gekocht en was helemaal niet zo duur, het is toch een fijn gevoel als je weet dat je huis een beetje in de gaten wordt gehouden tegen dieven en ander ongewenst spul. Ik heb er lang over nagedacht en vertelde het verhaal van de buurman tegen mijn vrouw, ze kon haar oren niet geloven; ‘’in deze rustige en vreedzame buurt een hoop inbraken, ik geloof er niks van!’’. En eerlijk gezegd dacht ik ook een beetje dat de buurman overdreef, wij hadden nog nooit ergens last van gehad of iets gehoord dus waarom zouden wij dan een camerasysteem nemen? Tot die nacht van donderdag op vrijdag, we schrokken wakker van een hoop kabaal beneden en ik keek uit het raam, daar stond iemand die de duur probeerde te forceren. Ik heb meteen de politie gebeld maar de man was al weg voor ze er waren. Ik heb aangifte gedaan maar ze konden natuurlijk niet echt iets doen. Ik ben meteen de volgende dag een camerasysteem gaan bestellen want dit wilde ik nooit meer! Ik moet zeggen dat ik me een stuk veiliger voel nu dat ding er hangt, ik kan er beter en rustiger door slapen, er is toch ‘’iemand’’ die de boel een beetje in de gaten houdt.