Een zakelijke lening kan je bedrijf op weg helpen

Veel startende ondernemers hebben grote plannen voor hun bedrijf maar niet de financiële mogelijkheden om deze te realiseren. Tijdens de eerste fase van het opzetten van je eigen bedrijf verdien je over het algemeen niet zo veel. Een financieel steuntje in de rug kan in veel gevallen helpen om een minder stroeve start te maken. Een lening voor een zakelijk doeleinde is daarbij voor veel ondernemers een uitkomst.

Redenen voor het aanvragen van een bedrijfslening
Een zakelijke lening kan veel voordelen hebben voor je bedrijf en voor jou als ondernemer. In veel gevallen maken startende ondernemers nog niet veel winst dus een lening om het levensonderhoud te betalen kan al veel helpen. Hierbij heb je meer ademruimte om je te focussen op het doorontwikkelen van je bedrijf. Natuurlijk kost het opzetten van een bedrijf vaak ook geld. Verschillende investeringen kunnen de kosten snel laten oplopen. Afhankelijk van de aard en het doel van je bedrijf is het mogelijk dat je moet investeren in apparatuur. Ook kan het inrichten en huren van een kantoorruimte in het begin een behoorlijke hap uit het budget zijn.

 

Het is tegenwoordig makkelijker en voordeliger om een bedrijfslening af te sluiten
Ondernemers die nu op zoek zijn naar een lening zitten in een goede periode. De afgelopen jaren zijn de kosten van een lening voor een bedrijf namelijk sterk gedaald. Dat komt met name omdat er meer verschillende soorten aanbieders bij zijn gekomen waardoor de onderlinge concurrentie is toegenomen. Daar kun je als ondernemer natuurlijk mooi van profiteren omdat dat betekent dat de prijzen gedaald zijn. In het verleden waren banken de enige aanbieders van dergelijke leningen en zij vroegen hoge rentepercentages voor bedrijfsleningen. Door lagere kosten is het veel makkelijker om een lening rendabel te maken en je bedrijf te laten groeien. Ook zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een lening veel flexibeler geworden.
Het overleggen van je jaarcijfers is niet altijd mogelijk
In veel gevallen is het noodzakelijk om je jaarcijfers door te geven aan een verstrekker van een bedrijfslening. Zonder deze cijfers kom je überhaupt niet in aanmerking voor een lening. Dat is natuurlijk vervelend voor startende ondernemers omdat deze nog niet beschikken over jaarcijfers. Banken en andere kredietverstrekkers willen deze gegevens graag hebben zodat ze kunnen inschatten hoe waarschijnlijk het is dat jij in staat bent om de lening af te lossen. Vaak eisen ze ook dat je al minstens drie jaar actief bent met je bedrijf. Een onderneming die al enige tijd bestaat is namelijk meestal een stuk stabieler. Dit is allemaal erg vervelend voor startende ondernemers maar gelukkig zijn er tegenwoordige andere oplossingen. Er zijn tegenwoordig namelijk kredietverstrekkers die leningen verstrekken op basis van een goed bedrijfsplan met een uitgebreide prognose. Ook zijn er mogelijkheden op crowdfunding platforms. Als je hier laat zien dat je beginnende bedrijf goede kansen op de markt heeft dan kun je in aanmerking komen voor een lening.