Fitness beoefenen met toestellen

Veel Nederlanders gaan of gingen wel eens naar de sportschool. Je komt aan en parkeert de fiets of auto. Vervolgens ga je jezelf omkleden en doe je al de spullen in een kluisje. Eenmaal in de zaal begin je aan de warming up en daarna kijk je naar de gewichten en fitnesstoestellen. Wat ga je doen in de beperkte tijd die je hebt? Beide keuzes hebben zijn voordelen. Je kan dit natuurlijk elke keer als je gaat afwisselen. Zelf een fitnesstoestel leasen of dumbells kopen hoeft niet met een abonnement op een sportschool.

Geen extra uitleg nodig

Om te beginnen met het fitnesstoestel. Deze zijn eigenlijk niet verkeerd te gebruiken. Met een bijgeleverde instructiekaart is geen verdere uitleg benodigd. Hierdoor is de kans op blessures er nauwelijks. Daarnaast krijg je ondersteuning van de toestellen en hoef je dus geen spotter te vragen. Een spotter is een persoon die jou helpt op het moment dat jij met zwaardere gewichten gaat trainen. Bij een toestel hoef je niks klaar te leggen en op te ruimen. Daarbij kan je de weerstand binnen enkele seconden veranderen en kan je de schijven om meer gewicht erop te doen links laten liggen. Een fitnesstoestel leasen kan je aan de sportschool overlaten als jij na gebruik met je handdoek het toestel schoonmaakt. Zo blijft er geen zweet liggen.

De kleinste spieren worden aangesproken

Een verschil met de dumbbells is dat deze alle kleine spieren in je lichaam kunnen aanspreken, omdat je alle kanten op kan gaan. Je maakt bewegingen die je dagelijks ook uitvoert en verbetert je coördinatie. De dumbells volgen jou in plaats van dat jij het toestel volgt. Welke vorm van training je ook kiest het is ontzettend goed voor je lichaam om te bewegen en beide trainen de spieren op hun eigen manier.