Herinneringen aan de middelbare school

Iedereen heeft wel zo zijn eigen herinneringen aan de middelbare school. Positieve herinneringen, negatieve herinneringen, maar ook herinneringen die voor bijna iedereen hetzelfde zijn. De middelbare schooltijd kan op allerlei manieren worden ervaren en herinnert, maar er zullen sowieso wat dingen zijn aan de middelbare school die moeilijk te vergeten zijn.

De kantine

Het eten in de schoolkantine zal niemand snel vergeten. Een tosti voor één euro. En wat was er een drama als de prijs met tien cent verhoogd werd. Of de vieze stukken pizza op vrijdag. Het eten was niet bepaald lekker en toch gaven we er maar al te graag ons geld aan uit. De aula was natuurlijk ook altijd chaos. Soms ging het zover dat de stoelen tijdelijk werden weggehaald en er zonder te zitten pauze gehouden moest worden. Niet heel fijn, maar ook niet heel erg na een hele dag zitten op een stoel. Er was in ieder geval altijd genoeg te zien in de pauze.

De lockers

Lockers met pincodes, altijd in van die vreemde kleurcombinaties. Rood, geel en blauw, of juist in de vaste kleuren van de school. Bij de lockers was het altijd druk. Je kon er beter maar weg zijn voordat de bel ging. Altijd chaotisch. De sleutels van de lockers werden zo vaak vergeten, dat er moest worden overgegaan op lockers met pincodes. Die lockers waren eigenlijk ook een stuk handiger. Geen sleutels meer kwijtraken en ook niet meer heel lang naar sleutels zoeken voordat het eindelijk lukte om de locker goed te openen. Dit zijn herinneringen aan de middelbare school waar je niet snel zelf over na zou denken, maar toch herinnert bijna iedereen zich het op een soortgelijke manier. We herinneren ons deze dingen nog veel beter dan de daadwerkelijke lessen zelf. Niet heel gek ook, na al de jaren die iedereen er heeft doorgebracht.