Linkbuilding uitbesteden voor beter resultaat

Eigenlijk kun je als professionele online ondernemer niet meer zonder linkbuilding, zeker als je je concurrenten wilt verslaan in Google. Linkbuilding heeft betrekking op het plaatsen van blogs en artikelen op andere websites, waar een link naar de jouwe in verwerkt zit. Het doel ervan is in feite dat de waarde van jouw domein (je domain authority) stijgt, waardoor je hoger staat in de zoekresultaten van Google. Hoe meer (kwalitatief goede) backlinks je hebt, hoe hoger je DA, en hoe hoger je in de zoekresultaten staat. Om deze reden is het belangrijk om zoveel mogelijk van deze backlinks te vergaren, wat behoorlijk lastig is als je niet samenwerkt met een SEO expert. Op de website van Doublesmart kun je al een hoop lezen over online marketing en linkbuilding, en tevens over wat zij daarin voor je kunnen betekenen.

Wat is linkbuilding?

Vraag jij je al een poos af: ‘wat is linkbuilding?’, dan heb je het juiste artikel gevonden. Elke keer als een andere website een link naar de jouwe plaatst, wordt deze geïndexeerd door zoekmachines, en geregistreerd. Hoe meer backlinks, hoe hoger de waarde van jouw domein, hoewel die vlieger alleen opgaat voor links die van betrouwbare websites met relevante content komen. Links op websites die zelf een hele lage domain authority hebben zullen niet veel voor je ranking doen, terwijl een link van een website met een hele hoge (+50) DA de jouwe flink zal kunnen doen stijgen. Het is echter niet aan te raden om alleen links te kopen op websites met een hoge DA. Waarom dat zo is leggen we hieronder uit.

Zorg voor een natuurlijk linkprofiel

Als je je linkbuilding uitbesteedt zal het online marketing bureau er altijd voor zorgen dat de links worden verdeeld over websites met zowel hoge als wat lagere domain authority’s. De reden daarvoor is dat je niet wilt dat Google vermoedt dat je voor deze links hebt betaald. Het moet dan ook heel natuurlijk overkomen, want alleen dan zal het je ranking positief beïnvloeden. Op het moment dat het duidelijk is dat je een flinke lading links hebt gekocht, zal dit je ranking eerder negatief beïnvloeden, dus werk alleen samen met een partij die jou kan garanderen dat ze een natuurlijk linkprofiel voor je creëren.

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf al her en der linkjes te plaatsen (of te laten plaatsen) naar jouw website. Werk bijvoorbeeld samen met bloggers, stuur persberichten naar (lokale) nieuwswebsites en contacteer ondernemers die eenzelfde doelgroep hebben of ze openstaan voor een linkruil. Wil je op korte termijn echter je website een flinke boost geven? Dan is het beter om je linkbuilding uit te besteden, en check dan vooral de website van Doublesmart! Je krijgt dan voor een vast bedrag per maand een bepaald aantal links, en hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Handig!