Tussenjas van leer komt elk seizoen van pas

Wonen in ons welvarende Nederland is natuurlijk een groot voorrecht. Het maakt voor je levensgeluk nogal wat uit waar je wiegje staat. En dat geldt niet alleen in economisch opzicht. We scoren in de rankings van gelukkigste landen op de vijfde plaats. En dat is een enorme prestatie. Een ranking die er toe doet. Want vele facetten worden daarin meegenomen. Maar één daarvan heeft niemand in de hand en is nauwelijks te beïnvloeden. Het weer. In ons land kennen we een mild zeeklimaat en dat brengt kleine maar duidelijke  veranderingen in de seizoenen. We trekken ons in de herfst en winter wat meer terug in onze huizen en passen onze kleding aan. Een leren damesjas is dan multifunctioneel. Op koude dagen in de zomer tot milde dagen in de winter heb je er plezier van. Een klein kort jackje kan als bovenkleding dienen op koude dagen. En op een kille zomeravond is het een fijne warm voor buiten. 

Het weer bepaalt mede ons humeur

Dat zal voor niemand nieuws zijn. Als de zon begint te schijnen knapt het humeur op. Ook die van anderen in je omgeving, en dat is dan een prettige wisselwerking. Die beïnvloeding geldt overigens ook voor minder fijne weersomstandigheden. Het samen kunnen hebben over de extreme kou, en of er wel of geen Elfstedentocht gereden kan worden, verbroedert mensen. Ieder gaat daar dan weer anders mee om. Zoek in elk geval geschikte kleding erbij. Een leren jas is dan een fijn mode item. Er gaat iets troostends uit van een leren jas die je op het juiste moment koel of warm houdt. Samen met een comfortabel model en de vochtregulerende eigenschappen maakt het dat een leren jas een alleskunner is op het gebied van seizoenskleding. Tip: laat een leren jasje gewoon het jaar rond aan de kapstok hangen. Altijd voor het grijpen.

Warme truiendag

Heel Nederland was op 11 februari 2022 uitgenodigd voor de Warmetruiendag. Een eenvoudig maar groots opgezette actie om energie te besparen. Deze dag is uitermate geschikt om je in warme kleding te hullen. Een extra jasje of een warme, zelfgebreide trui, staan voor bewustwording en duurzaamheid. Het aantal deelnemers stijgt al jaren. Veel scholen en bedrijven hebben er zich aan verbonden. Ze zetten de thermostaat op deze dag in hun gebouw enkele graden lager. De organisatie hoopt zo een grote groep mensen te bereiken die zich meer en meer gaan bezighouden met energiebesparing. Met de gestelde klimaatdoelen in het achterhoofd. Energiebesparing is namelijk één van de sleutels om de Parijse afspraken omtrent het terugdringen van de opwarming van de aarde te behalen. Het energieverbruik moet omlaag en schoner. Als de kachel lager staat wordt er minder CO2 uitgestoten. De energie die je níet verbruikt is namelijk de schoonste.

Rokjesdag

De vrolijke dag in het voorjaar waarbij de dames de rokjes en jurkjes weer uit de kast halen is van een andere orde. Het staat voor lentegevoel en positieve energie. De term wordt vaak gebruikt voor de dag in het voorjaar waarop vrouwen massaal de blote benen laten zien, als de temperatuur in dat voorjaar voor het eerst boven de twintig graden komt. Inmiddels is de term zo ingeburgerd dat het in de Dikke van Dale wordt vermeld.  Er is zelfs een film verschenen met de titel; Rokjesdag. Stad Nijmegen kent een mannelijke variant van de rokjesdag.In Amerika bestaa deze dag onder de naam Skirty day (korte broekendag) en valt op 10 maart. Ongeacht wat voor weer het dan is.

Top 5 gelukkigste landen

Het World Happiness Report werd door de Verenigde Naties uitgebracht met Nederland op de vijfde plaats. Een plaatsje hoger dan vorig jaar. Met Finland als koploper van de 156 onderzochte landen, gevolgd door Noorwegen, Denemarken en Ijsland.  Natuurlijk is het weer een te verwaarlozen factor als grote thema’s als oorlog en vrede, welvaart en armoede, liefde, gezondheid, vrijheid en veiligheid een rol gaan spelen. Maar toch…Iets om blij van te worden.