Vergelijking datacenterkoeling doe je bij Environmental Datacenters

LogoVandaag ga ik jullie als tip mee geven om je ICT-zaken professioneel uit te laten besteden. Hiermee bedoel ik niet het beheer van jouw databank, maar wel het onderhoudssysteem hiervan. Ik ben bij dit onderwerp uitgekomen door een vriend van mij. Deze vriend is werkzaam bij een groot internationaal bedrijf. Zij hebben dan ook een eigen ICT-afdeling met een groot datacenter. Het bedrijf ondergaat momenteel een grote veranderingen en daarbij wordt er een nieuw datacenter vernieuwd. Doordat hij zelf geen blog heeft maar wel enorm te spreken is over de diensten van environmentaldatacenters.com vroeg hij mij hier een blog over aan toe te wijden. Van te voren had zijn bedrijf een vergelijking datacenterkoeling gemaakt. Dit hadden zij dan ook gedaan bij het bedrijf Environmental Datacenters.

banner_1

Werkwijze environmentaldatacenters.com

Veel bedrijven maken als koelingssystemen nog gebruik van de compressiekoeling. Dit gebeurd middels airco. Het voordeel van dit systeem is dat er eenvoudig een lagere temperatuur bereikt kan worden. Ook wordt de relatieve vochtigheid optimaal beheerst. Echter heeft deze traditionele koelingssysteem wel een aantal nadelen. De nadelen zijn: een dure investering, neemt veel ruimte in beslag, veel onderhoud. De keuze was dus al snel gemaakt om voor een ander systeem te kiezen.

news_photo_1Er is uiteindelijk gekozen voor een adiabatische koelingssysteem. Hierbij wordt de warmte geregeld via waterkoeling. Dit systeem is goedkoper als een compressiesysteem en is makkelijker in onderhoud. De vriend van mij is zoals ik al eerder aan gaf is zeer positief over de diensten van Environmental Datacenters en raad deze dan ook aan voor andere bedrijven met datacenters. Wil je ook meer informatie dan zou ik hun website even bezoeken, daar staat nog meer informatie op over koelingssystemen.