Vermaak in de provincie Drenthe

De provincie Drenthe staat 9e in de lijst van grootste tot kleinste provincie op basis van oppervlakte. Toch betekent dat niet dat er niks te beleven valt. De bekendste attractie zijn de hunebedden, oude grafstenen die op veel plekken in de omgeving te vinden zijn. Ietwat moderner is de Emmense dierentuin Wildlands of het attractiepark Drouwenerzand. Dit zijn grote parken met samen meer dan 800 medewerkers, die allemaal hun steentje bijdragen om mensen een leuke dag te geven. Van de voedselkraampjes op alle pleinen tot het wagenparkbeheer dat de parkeerplaatsen controleert, iedereen is een nuttig onderdeel van het team.

Zwemmen in een natuurplas is leuk

De meeste mensen zijn wel eens gaan zwemmen in een zwembad met familie of vrienden. Wat minder vaak voorkomt is dat iemand in een natuurplas zwemt. Bij het woord denk je al snel aan modderig water, zeewier of algen, ijskoude temperaturen en wilde dieren zoals kikkers. De natuurplas ‘het nije hemelriekje’ vlak bij Gasselte is zeker koud, maar dat is ook het enige wat overeen komt. Helder blauw water met een zandige bodem is omringd met bossen zover als het oog kan zien. De parkeerplaats zit ergens tussen deze bomen en heeft geen beveiliging zoals wagenparkbeheer met camera’s en dergelijke. Toch blijft het een fijne plek tijdens warme zomerdagen.

Eten is makkelijk te vinden

Als er iets is wat de mensen uit Drenthe goed kunnen, dan is het eten. Elke andere straathoek heeft wel een restaurant of eetkraampje. Of het nu gaat om Chinees, Pizza’s of een lekker patatje mayo, bijna iedereen heeft wel een stapeltje take-out menu’s in de kast voor hun dichtstbijzijnde zaak. Het eerste wat gevraagd wordt tijdens de vakanties is meestal waar de beste tentjes zijn en het is niet verbazingwekkend om meerdere Nederlands al binnen te vinden. Het voetbal kijken aan de bar is een groot vermaak van de Nederlandse man, of lekker met een pilsje op het terras in de zon.