Waarom zou je je administratie uitbesteden?

Voor menig ondernemer is de administratie iets wat ze langer uitstellen dan eigenlijk zou moeten. En dat is niet gek; administratie is tijdrovend, priegelig en het leidt af van waar het eigenlijk om zou moeten gaan: ondernemen. Daarom besteden veel ondernemers dit dan ook uit. Een administratiekantoor neemt alle zorgen uit handen en zorgt ervoor dat je er verder geen omkijken meer naar hebt.

Waarom kies je voor het uitbesteden van je administratie?

De meeste ondernemers zijn niet ondernemer geworden omdat ze zo goed zijn in de cijfertjes. Ze zijn ondernemer, omdat ze een passie voelen voor een bepaalde hoek van de markt en hier dan ook graag mee bezig zijn. Het doen van de administratie is in dat geval een noodzakelijk kwaad; het moet, maar veel zin heb je er niet in en het kost ook nog eens een hoop tijd. Daarom is het buitengewoon verstandig om dit over te laten aan andere ondernemers, die hun passie toevallig graag loslaten op de cijfers. Dan weet je niet alleen zeker dat alles tijdig en goed gebeurt, het geeft ook de zekerheid dat je administratie gedaan wordt door iemand die de wetgeving van binnen en buiten kent, zodat je alle belastingvoordelen kunt benutten en dus nooit een cent laat liggen.

Hoe kies je het juiste administratiekantoor?

Het kiezen van het juiste administratiekantoor is voor een groot deel een kwestie van een gevoel. Het kantoor moet bij je passen en eigenlijk ook gewoon een bepaalde feel hebben met jouw onderneming. Heb je bijvoorbeeld een onderneming in Drenthe, dan zal het beter voelen om ook je administratie in Drenthe te laten doen. Dat gevoel is ook belangrijk, omdat je toch wel wat uit handen geeft. Het gaat immers om je hele financiële hebben en houwen, dat je overdraagt aan een derde partij. Het is dan bijzonder fijn als je die partij helemaal vertrouwt; dan is de administratie echt iets wat automatisch gaat.

Wees duidelijk in wat je verwacht

Voordat je een samenwerking met een administratiekantoor aangaat, is het verstandig om op een rijtje te krijgen wat je precies wilt. Deel je wensen ook met het kantoor, zodat het duidelijk is wat jullie van elkaar verwachten. Wil je alleen je financiële administratie uit handen geven? Geen probleem. Wil je ook graag dat het kantoor je personeelsadministratie bijhoudt en het overzicht behoudt in het debiteurenbeheer? Het kan allemaal. Het is vooral belangrijk om dit van tevoren goed in de smiezen te hebben en dit ook goed te bespreken.

Kroezen & Sieders helpen je graag waar het maar kan

Zoek je naar een goed administratiekantoor in Drenthe? Dan kan je altijd terecht bij Kroezen & Sieders. Of het nou gaat om alleen de financiële administratie, of de complete papierwinkel bij je onderneming, we doen het met veel plezier en nauwkeurigheid. Wie zijn administratie uitbesteedt bij Kroezen & Sieders, wordt volledig ontzorgd en kan zich gewoon richten op datgene wat hij of zij het liefste doet: ondernemen. Laat ons doen waar we goed in zijn, zodat jij dat ook kan blijven doen.