Wat is alimentatiefraude?

Wat is alimentatiefraude?

 

Wat veel mensen niet weten is dat na een scheiding er vaak ook alimentatieplicht. Zo wordt dit recht op en de hoogte ervan vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en dit is wettelijk.

 

Maar wat kun je doen wanneer je ex-partner zich onttrekt aan de alimentatieplicht en zich ook beroept op bijvoorbeeld het onvermogen tot betalen. Dat terwijl de ex-partner ondertussen wel 3 keer per jaar op vakantie gaat en in een nieuwe auto rijdt.

 

22In de meeste gevallen kan recherchebureau Voest u behulpzaam zijn door bijvoorbeeld die betalingsonmacht te ontkrachten. Daarnaast kunnen ze dan ook de betalingsonmacht ontkrachten en aantonen dat de ex-partner over voldoende financiele middelen beschikt om zich te houden aan de alimentatieplicht.

 

Hoe kan ik alimentatiefraude aantonen?

 

Zo kan andersom kan er ook zich de situatie voordoen dat u zich keurig houdt aan de verplichtingen, terwijl u denkt dat uw ex-partner inmiddels samenwoont met een nieuwe partner. Vooral dan heeft u er alle belang bij dit aangetoond te krijgen, omdat de alimentatieverplichting dan wellicht vervalt als uw ex-partner inmiddels duurzaam samenwoont.

 

Maar hoe kunt u dit nou aantonen? Recherchebureau Voest toont dit aan en dit wordt dan vastgelegd in een rapportage aangevuld met de nodige bewijsstukken en eventueel foto en video materiaal. Dit bewijs kan later gebruikt worden in een eventuele rechtszaak.