Aan de slag als office manager?

Office manager

Ben jij geïnteresseerd om aan de slag te gaan als office manager? Dan is het verstandig om te weten welke taken daar precies bij horen. De functie van een office managers is erg boeiend en daarnaast ook zeer dynamisch. Het is een onmisbare functie binnen moderne organisaties. De reden dat het een onmisbare functie is komt voornamelijk door het feit dat medewerkers binnen een organisatie steeds mobieler worden. Denk hierbij aan het werken op flexplekken of thuis. Een office manager is een belangrijke schakel tussen de medewerkers. Ze zorgen er namelijk voor dat hun collega’s hun werk goed uit kunnen voeren, zowel voor zichzelf als voor klanten. 

Office manager

Wat doet een office manager precies?

Een office manager is dus eigenlijk niet meer bij een organisatie weg te denken. Je bent als office manager een onmisbare schakel geworden in het volledige werkproces. De werkzaamheden van een office manager bestaat uit veel organisatorische en administratieve werkzaamheden. Als office manager ben je de spin in het web die ervoor zorgt dat iedere taak zo soepel mogelijk verloopt. Daarnaast ben je ook de steun van een manager, de directeur of het directieteam. Hoe de precieze taken van een office manager ingevuld worden hangt af van de organisatie waar je uiteindelijk gaat werken. 

Het functieprofiel van een office manager

Als je op zoek gaat naar een baan als office manager dien je binnen een bepaald vak te kunnen werken. Hier horen verschillende taken bij. De meeste taken zijn administratieve taken. Daarnaast houd je je ook bezig met de documentatie, plannen en organiseren, leidinggeven, kantoorbeleid en managementondersteuning.