Butagas: wat is dat en waar wordt het voor gebruikt?

nefco1Er zijn diverse soorten gas. Zo kun je bij het aanschaffen van gas onder andere kiezen uit butaangas, propaangas en LPG: stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardig gas dat voornamelijk gebruikt wordt voor recreatieve doeleinden. Op deze pagina lees je nog meer over butaan gas.

Wat is butaangas?

nefco7
Butaangas wordt ook wel butagas genoemd. Dit is een gassoort die voornamelijk wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden en daarom vaak te koop is bij bijvoorbeeld kampeerwinkels en sportwinkels. Hoewel butaangas en propaangas vaak door elkaar gehaald worden, zijn het toch echt twee verschillende soorten. Zo is het kookpunt van butagas 0 graden Celcius, terwijl dit bij propaan -44 graden Celcius is. Oftewel: butaan gas wordt sneller vloeibaar dan propaangas en is dus sneller onbruikbaar om te koken of te verwarmen bij een temperatuur die lager is dan 0 graden Celcius. Dit maakt butaan gas ongeschikt voor gebruik in de wintermaanden of voor gebruik in de zomermaanden in koude omstandigheden. (bijvoorbeeld op een hoge berg)

Waar kan ik butaangas kopen?

nefco12
Zoals al eerder vermeld, kun je butaan gas onder andere kopen bij kampeerwinkels en sportwinkels met een groot aanbod. Heb je geen zin om de deur uit te gaan om butaan gas te kopen? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om dit gas online te bestellen. Eén van de grootste online aanbieders op het gebied van butaangas is Nefco; een bedrijf dat gevestigd is in Waardenburg en vele (grote) bedrijven en consumenten van het beste butaangas voorziet.