Dag van de zorg is erg belangrijk bij ons op het werk

dag-van-de-zorgDag van de zorg is erg belangrijk bij ons op het werk

We staan elk jaar weer elke dag stil bij de dag van de zorg. We hebben een mooi beroep en vinden het ook belangrijk dat er een dag van de zorg in het leven is geroepen. We vieren dit meestal met een borrel en vaak krijgen we ook nog eens geschenk van onze leidinggevende. De dag van de zorg krijgt steeds meer media aandacht, wat ik een goed teken vindt, omdat niet altijd iedereen even stil staat bij de beroepen in deze maatschappij die erg belangrijk zijn. Ik vind mijn werk prachtig, maar het kan soms ook erg zwaar zijn. Dit vind ik soms wel vervelend maar ik heb goed geleerd om hier mee om te gaan. Er gebeuren vaak heftige gebeurtenissen op je werk, waar je het natuurlijk niet over hebt, maar het kan nog wel in je hoofd blijven spoken. Gelukkig hecht ik veel waarde aan mijn collega’s en kunnen we samen overal uit komen. Na een zware dag moet ik echt even leren om het los te laten, wat er die dag allemaal gebeurd is. Vooral wanneer er een sterfgeval is. Ik probeer de mensen altijd zo goed mogelijk te zien en daar ook op in te spelen. Zodat men het idee krijgt dat ze echt goed verzorgd worden volgens de wensen die ze verlangen. Ik heb nog het meeste aan mijn collega’s, sommige zijn echt vrienden geworden. Het kan ook zijn dat het af en toe niet botert tussen je collega’s, omdat je toch een verschillende werkwijze hanteert, maar dit is ook wel een goede klus en uitdaging om dit aan te gaan. Ik ga iedere dag weer met plezier naar mijn werk. Dag van de zorg maakt het ook weer levendiger, je wordt net even weer wat meer gemotiveerd.