De beste horeca koelkast kopen doe je met deze tips

Als horecazaak spreekt het voor zich dat je altijd over de mogelijkheid dient te beschikken om je voedingswaren allemaal lekker vers te kunnen houden. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Zo kan je voor het langdurig vers houden van je voedingswaren bijvoorbeeld perfect kijken in de richting van een horeca vrieskast. Dit gezegd hebbende is het zo dat je in je keuken uiteraard ook een geschikte horeca koelkast moet hebben staan. Voor een dergelijke koelkast geldt dat ze toch net wat anders moet zijn dan het exemplaar dat bij je thuis in de keuken is terug te vinden. Benieuwd om hier meer over te ontdekken? Dat is mogelijk middels de onderstaande informatie!

Let op de verschillende soorten koelkasten die er bestaan

Sta je op het punt om een horeca koelkast aan te schaffen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er op de markt een onderscheid moet worden gemaakt tussen verschillende soorten toestellen. De exemplaren waar je een onderscheid tussen kan maken zijn de onderstaande:

  1. Statische koelkasten;
  2. Geventileerde koelkasten;
  3. Geforceerde koelkasten;

Voordat je de knoop doorhakt over welk type horeca koelkast in jouw zaak het beste tot haar recht zou komen is het van belang om even grondig de eigenschappen van deze verschillende exemplaren te vergelijken. Zo haal je er al snel de voor jou beste keuze tussenuit!

Wat is het beste materiaal voor een horeca koelkast?

Een zeer belangrijke vraag die altijd weer opduikt en betrekking heeft tot de kwaliteit van een horeca koelkast heeft te maken met het soort materiaal waaruit ze moet zijn vervaardigd. Voor dergelijke koelkasten geldt dat ze in de praktijk uit twee verschillende soorten materialen vervaardigd kunnen zijn. Het gaat hierbij dan om:

  • Wit staal;
  • RVS;

Voor wit staal geldt dat het bekend staat als een aanmerkelijk goedkoper materiaal. Dit zorgt ervoor dat ook de algemene kostprijs van dit type koelkast aanzienlijk lager kan worden gehouden. Kies je voor een exemplaar gemaakt van RVS? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze niet zo snel zal bekrassen. Bovendien is ze ook veel eenvoudiger schoon te maken. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat ook de onderhoudsvriendelijkheid van een horeca koelkast allerminst een onbelangrijk aandachtspunt vormt. Ook hier zal je dus ongetwijfeld bij stil willen blijven staan. Zoveel is zeker.

Geen budget voor een geschikte horeca koelkast kopen?

Het kopen van een echt kwalitatieve koelkast kan in de praktijk zomaar gepaard gaan met een behoorlijke hoeveelheid niet onaanzienlijke kosten. In het bijzonder wanneer je nog maar net een beginnen horecazaak bent is de kans ontzettend groot dat deze aankoopprijs dan ook een stukje te hoog gegrepen zal zijn. Dat hoeft niet meteen een groot probleem te zijn, integendeel. Niet zelden is het in deze situatie zo dat mensen ervoor kiezen om over te gaan tot het aanschaffen van een meer voordelige en dus minder kwalitatieve koelkast. Dat is echter niet meteen de bedoeling, integendeel. Er bestaat voor bovenstaande situatie gelukkig een goede oplossing. Zo kan je er bijvoorbeeld in de praktijk voor kiezen om een horeca koelkast te leasen. In dit geval wordt de aankoopprijs van de machine gespreid over de tijd wat ervoor zal zorgen dat ze financieel heel wat toegankelijker zal worden gemaakt. Het hoeft niet gezegd dat dit voor veel horecazaken een goede oplossing kan zijn.