Drie populaire ontwerpen voor kantoorinrichting

Bij het inrichten van een kantoor is het begrijpelijk dat je overweldigd kunt worden door de vele mogelijkheden. Of je nu gaat voor een creatieve uitstraling of een industriële kantoorinrichting, de keuze heeft invloed op de werknemers die er dagelijks werken. Het creëren van een prettige werkomgeving heeft namelijk een positief effect op de productiviteit. Om je te inspireren, delen we in dit artikel drie populaire designs voor kantoorinrichting.

Moderne inrichting

Als je van plan bent om je kantoor in te richten, kan het verleidelijk zijn om zelf inspiratie op te doen via het internet. Maar bedenk dat een samenhangende inrichting een positief effect kan hebben op de productiviteit. Een moderne inrichting is bijvoorbeeld een populaire keuze. Deze stijl kenmerkt zich door open ruimtes en veel licht. De nieuwste technologie is verwerkt in de werkplekken, die zijn ontworpen voor verschillende taken en functies. Denk aan gezellige hoekjes, maar ook rustige plekken om je te kunnen concentreren. Het meubilair in een moderne inrichting is vaak opvallend qua kleur en materiaal en bestaat uit designmeubelen die een speelse sfeer creëren. Op www.insideoffice.nl kun je inspiratie opdoen voor deze inrichting.

Minimalistische inrichting

Een minimalistische kantoorinrichting wordt vaak ten onrechte geassocieerd met een saaie, kale ruimte, maar dat is zeker niet het geval. Een minimalistische inrichting kan juist ontzettend sfeervol zijn, mits je de juiste balans weet te vinden tussen eenvoud en bijzondere details. Bij een minimalistisch ontwerp wordt de ruimte efficiënt ingericht met strakke lijnen en weinig tierelantijntjes. Neutrale en lichte tinten zijn populair in een minimalistisch kantoor, net als het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout.

Industriële inrichting

Deze stijl wordt vaak toegepast in oude fabriekspanden of pakhuizen, waar bedrijven de originele look omarmen. Het kenmerkt zich door onafgewerkte muren, open ruimtes en zichtbare ventilatiebuizen. Het lijkt misschien alsof de ruimte nog niet af is, maar als het op de juiste manier wordt ingericht, geeft het de ruimte een robuust en stoer karakter. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze inrichting moet passen bij je bedrijf. Als het pand nog niet zo’n uitstraling heeft, kun je er ook voor kiezen om het pand een industrieel karakter te geven door middel van de inrichting. Laat je helpen door een professional die gespecialiseerd is in kantoorinrichting. Neem vandaag nog contact op voor een offerte!