Handige tips voor een goede website

Of je nu kleding verkoopt, kapper bent of laptops repareert, een goede website is essentieel om je (toekomstige) klanten te bereiken. Om er voor te zorgen dat je website er professioneel en aantrekkelijk uitziet, volgen hieronder een aantal tips!

Geef je website kleur

Het kleurgebruik van je website is het eerste wat opvalt. De kleuren zijn afhankelijk van de branche waarin je zit en wat je wilt uitstralen. Ga je voor opvallende kleuren of hou je liever van wat rust? Hoe dan ook, check wel altijd of de kleuren niet met elkaar vloeken, bijvoorbeeld bij linkjes of titels. Er zijn genoeg websites die je helpen met het maken van een geschikt kleurenpallet. Experimenteren maar!

Hoe sneller hoe beter

De laadsnelheid van je website is een wat technischer aspect, maar zeker niet onbelangrijk. Hoe langer jouw site erover doet om te laden, hoe eerder bezoekers en dus potentiele klanten afhaken en naar een concurrent gaan zoeken. Er zijn meerdere aspecten die de snelheid van je website bepalen, zoals de grootte van je afbeeldingen. Mocht je het lastig vinden om hier aandacht aan te besteden, dan zijn er natuurlijk genoeg bureaus die je hierbij kunnen helpen, zoals orange-juice.nl

Betrouwbare webshop

Als je een website hebt, is de kans groot dat je diensten of producten verkoopt. Je wilt natuurlijk dat het aanbod goed te vinden is voor je klanten en dat ze snel en gemakkelijk kunnen betalen. Bovendien wil jij dat het geld uiteindelijk veilig bij jou komt. Een goede webshop is daarom cruciaal. Het Umbraco CMS is een veilige en handige oplossing, waarmee je je website kunt combineren met je webshop. Win win situatie!

Compositie

Naast de bovengenoemde aspecten is de lay-out van je website ook heel belangrijk. Wat staat precies waar? Probeer je website zo overzichtelijk mogelijk in te delen en zorg dat titels naar belangrijke pagina’s duidelijk en prominent in beeld komen. Is je lay-out te speels, dan kan je website rommelig worden en dit zal bij je bezoekers alleen voor verwarring zorgen.

Responsiveness

Bijna alles is mobiel tegenwoordig. Zorg er dus voor dat jouw website ook voor mobiele telefoons geoptimaliseerd wordt. Check of alle afbeeldingen, headers, producten etc. net zo goed te zien zijn als op de computer. Zo weet je zeker dat iedereen van je prachtige website kan genieten!