Hoe het best je bedrijfspand beveiligen?

Veel bedrijven hebben een eigen pand en dat moet beveiligd worden. Vaak gebeurd dit met personeel, maar dit kan ook elektronische apparaten.

Voor pand beveiliging wordt in tegenwoordig vaak gebruikt gemaakt van Camera’s en manschappen, manschappen worden gebruikt om te kijken op de plekken waar de camera niet kan kijken en om mensen tegen te houden als ze wat als ze proberen in te breken.

Om toegang te verkrijgen wordt vaak een intercom systeem gebruikt waar door middel van een luidspreker en microfoon wordt gepraat. Dit kan ook met een Video-intercom, deze heeft een extra camera ter herkenning van een persoon. Bij de poort of ingang van de voertuigen kan er ook kenteken herkenning worden geinstalleerd, dit betekend dat een voertuig met een bepaald kenteken.

Om te zorgen dat mensen niet snel het terrein op komen hebben panden vaak een slagboom of een poortautomatisering. Dit is bij de hoofd ingang altijd het geval.

Camera beelden mogen ook niet zo maar bekeken worden door het personeel, dit mag alleen gebeuren wanneer er iets is gebeurd.

Pand beveiliging gebeurd ook bij warenhuizen om diefstal tegen te gaan, dit gebeurd vaak met een alarm en sensoren. Ook beveiligings cameras worden in het pand gehangen als het gaat om een warenhuis.