Je bent in mijn vakgebied niet meer te negeren met een Professional Scrum master

AGILE SCRUM TRAINING-scrum master certificaatJe bent in mijn vakgebied niet meer te negeren met een Professional Scrum master

Het is nu zo’n twee jaar geleden dat het bedrijf waar ik werkte failliet ging. Samen met de medewerkers hebben we nog geprobeerd een doorstart te maken, maar het mocht niet baten. Sindsdien zit ik al thuis, eerst in de ziektewet en nu in de ww. De ww houdt binnenkort op en het vliegt me naar de keel, ik ben bang voor wat er gebeurt als ik niets meer krijg. Mijn partner werkt nog wel, maar zij verdient niet genoeg om ons tweeën te onderhouden en ook nog de hypotheek en alle vaste lasten af te lossen. Het is een spannende tijd en ik voel nog meer druk en dus nog meer frustratie in het solliciteren. Ik word al twee jaar lang voor elke functie waar ik op solliciteer afgewezen, dan is het moeilijk op een gegeven moment om nog hoop te houden. Je moet altijd die energie weer uit jezelf zien te halen en dat is gewoon niet altijd even makkelijk, want afwijzingen voelen niet goed, alsof werkelijk niemand op je zit te wachten. Voor de komende tijd heb ik besloten dat ik meer aan mijn CV moet werken. Want in de twee jaar dat ik thuis zit heb ik al heel veel gedaan op gebied van vrijwilligerswerk om mezelf te ontplooien en om dingen te leren uit mijn vakgebied waar ik tot dan toe nog niets of weinig van wist. Ik heb dus echt niet stil gestaan maar kennelijk dringt het nog niet echt door bij toekomstige werkgevers. Ik besloot de Professional Scrum master workshop te gaan doen, omdat ik denk dat ik daarmee een wat duidelijker onderscheid maak tegenover die werkgevers. Je wilt natuurlijk gewoon dat mensen jou willen hebben en met een Professional Scrum master ben je in mijn vakgebied eigenlijk bijna niet meer te negeren.