Waarom je een puppy fotoshoot niet mag overslaan

De tijd gaat snel. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Beide clichés, maar in een notendop wel het antwoord op de vraag waarom je een puppy fotoshoot niet mag overslaan. Puppy’s groeien snel. De jonge jaren van je hond zijn zomaar voorbij en voor je het weet ben je – bij wijze van spreken – die puppytijd alweer wat ‘vergeten’. Natuurlijk maak je zelf vast ook geregeld foto’s van je puppy met je eigen (smartphone)camera. Waarom je dan toch ook moet kiezen voor een professionele fotoshoot? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Fotoshoot van jouw puppy of zelf foto’s maken?

Dat het ontzettend waardevol is om zoveel mogelijk fotos (en filmpjes) te hebben van je – letterlijk – dierbaren, dan wist je al wel. En natuurlijk is zo’n foto even snel gedaan met je telefoon. Tegenwoordig is de camera op menig smartphone goed genoeg om scherpe foto’s te schieten en prachtige bewegende beelden vast te leggen. 

Waarom dan toch kiezen voor een fotoshoot van jouw puppy door een professionele fotograaf? Omdat zo’n fotograaf hele mooie beelden kan schieten. Niet omdat hij of zij professionele camera bij de hand heeft, maar omdat zo’n fotograaf precies weet hoe je deze in moet stellen om het gewenste effect in de foto te krijgen. 

En ook kan zo’n fotograaf de meest unieke composities bedenken waardoor je hondje er nog beter uitkomt op de foto, met de juiste belichting. Doe daar nog even de nabewerking bij en je hebt een fotoset waar je u tegen zegt.

Kies voor hondenfotograaf

Wil je dus echt een fotoshoot regelen met jouw puppy, dan is het wel belangrijk dat je kiest voor een echte hondenfotograaf. En wel hierom:

  • De fotograaf heeft speciale fotografie-lijnen voor alle soorten honden. Deze worden ingezet tijdens de fotoshoot en in de nabewerking weggewerkt
  • Een hondenfotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van alle soorten en maten honden
  • Een hondenfotograaf weet unieke settingen te bedenken voor een ontspannen sfeer voor jouw hond (in de buitenlucht). Denk aan echte actiefoto’s van jouw hond.
  • Sommige fotografen hebben ook een prachtig puppy-pakket die je bij de fotoshoot cadeau krijgt. In dat pakket zitten leuke speeltjes voor je hond. 

Daarom een fotoshoot van hond

De kop van dit artikel is dan wel ‘waarom je een puppy fotoshoot niet mag overslaan’. Maar het is ook heel waardevol om je hond op latere leeftijd op de gevoelige plaat te zetten. Tussen het puppy zijn en volwassen worden zit bijvoorbeeld ook een hele interessante tijd voor jouw trouwe viervoeter. Je hond ontdekt wat hij allemaal kan en wat hij wel of niet leuk vindt. Je bouwt in deze periode een hele hechte band op met je hond en daarom is deze periode juist zo speciaal. Zeker dus om vast te leggen. Dat kan door middel van actiefoto’s maar denk ook eens aan een portretfoto laten maken van je hond. Prachtig om in te lijsten. Zo groot als je maar wilt, want de foto’s zijn van uiterst hoge kwaliteit.