Wat is Zilliqa?

Zilliqa (ZIL) LogoZilliqa is een nieuwe decentrale blockchain uit China die veel beter schaalbaar is dan andere bekende blockchains. Het doel is om altijd snel te blijven, maar ook goedkoop wat betreft de transactiekosten.

Het bedrijf heeft nieuwe processen en verschillende protocollen ontwikkelt om hogere transactiesnelheden te bereiken. Deze liggen een stuk hoger dan die van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum. Waar Zilliqa vooral voor gaat is hogere transactiesnelheid, lage kosten, veiligheid en schaalbaarheid.

Wat ZIL uniek maakt is dat ze met een hele nieuwe benadering zijn gekomen. Deze blockchain zit namelijk anders in elkaar dan bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum, waardoor de bovengenoemde beloftes waargemaakt kunnen worden.

Deze blockchain maakt gebruik van een nieuwe technologie die sharding genoemd wordt. Sharding zorgt ervoor dat schaalbaarheid gebaseerd wordt op het aantal gebruikers dat gebruik maakt van de blockchain. Hoewel de blockchain anders in elkaar zit vertoond dit wel gelijkenissen met de Ethereum blockchain. Zo worden hier ook gedecentraliseerde apps en smart contracts beschikbaar gemaakt.

Bron: Bitvavo.com