Alles over het verhuren van een vakantiehuisje in het buitenland

chalet hypotheek

Waarschijnlijk overweeg je een vakantiehuisje in het buitenland te kopen om te verhuren. Een investering in vastgoed op een aantrekkelijke locatie in het buitenland kan immers een hoog passief inkomen opleveren. Het succes van AirBnb laat zien wat de potentie is van de vastgoedmarkt.

Om geld te verdienen met je vakantiehuisje en onverwachtste kosten te voorkomen, dien je op een aantal zaken te letten. In dit artikel ga ik dan ook met je bespreken hoe je een vakantiehuisje aanschaft, wat je ervoor nodig hebt en waar rekening mee moet houden.

chalet hypotheek

Hoe financier je een vakantiewoning?

Als je een vakantiewoning wil kopen met het doel rendement te genereren met het verhuren, dien je allereerst een vakantiehuisje te kopen. Waarschijnlijk kun je deze niet in één klap afbetalen. Je kunt er dan voor kiezen een chalet hypotheek af te sluiten.

Het makkelijkst is een hypotheek te verkrijgen bij een Nederlandse bank. Als je namelijk in het land van je vakantiehuisje een hypotheek wil afsluiten, dien je de taal te beheersen. Als je de taal niet goed beheerst, moet je rekening houden met kosten voor een plaatselijke hypotheekadviseur die de gesprekken voor je vertaalt en verstand heeft van chalet hypotheek. Op deze manier voorkom je een verkeerde hypotheek af te sluiten.

Je kunt dus het beste terecht bij Nederlandse banken. Aangezien de banken echter geen toezicht hebben op de woning en dus risico lopen, dien je rekening te houden met hoge kosten. Het is wel mogelijk een hypotheek af te sluiten via private banking afdelingen. Tevens kunnen de banken helpen zoeken naar een geschikte buitenlandse hypotheekverstrekker. Bovendien zijn er ook kantoren van ING, Rabobank en ABN AMRO in het buitenland, waar je dus een hypotheek kunt verkrijgen.

Heb je moeite met het krijgen van financiering voor het bekostigen van je vakantiewoning? Overweeg dan meer eigen geld in te leggen of de overwaarde van je huis in Nederland in te zetten.

Wat moet je nog meer weten over het verhuren van een vakantiehuisje?

Als je een vakantiewoning verhuurt, kun je profiteren van enkele fiscaal aftrekbare kosten. Zorg dus dat je de hyptoheekrente, verzekeringen, verbouwingen, gereedschap en spullen declareert, zodat je minder belasting hoeft te betalen over je winst.

Besef dat het niet makkelijk is een hyptoheek chalet te verkrijgen. Houd er ook rekening mee dat je meer zaken moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan marketing, onderhoud en huishouding. Hiervoor kun je wel een beheermaatschappij inschakelen.

Conclusie

Wil je een vakantiehuisje verhuren? Zorg dan dat je voldoende onderzoek doet naar het verkrijgen van een hypotheek en de bijbehorende zaken. Het kan slim zijn een gesprek aan te vragen met een Nederlandse bank of een hypotheekadviseur in het buitenland te raadplegen.