Is een virtuele maagband iets voor jou?

Voor veel mensen is afvallen een grote opgave, een virtuele maagband kan hier bij helpen! Natuurlijk is het eerste wat je doet het aanpakken van je eetpatroon en je gaat eens een keer op dieet. Maar vaak mislukt dit en verval je al snel weer in je oude eetgedrag. Wat kun je dan nog doen? Je kunt dan kiezen voor een virtuele maagband. Hiermee zal het jou zeker lukken om eten te laten staan en om gewicht te verliezen! Wil jij hier meer over weten, lees dan vooral verder!

Wat is een virtuele maagband?

Het eerste wat je wilt weten is natuurlijk wat dit nu eigenlijk precies is. Wat moet je verstaan onder een virtuele maagband? Voor veel mensen is dit nog een onbekend begrip, maar de kans is groot dat je wel eens van een fysieke band om de maag hebt gehoord. Deze kunnen aangebracht worden bij mensen die lijden onder morbide obesitas en die het niet lukt om op een andere manier af te vallen. De maag wordt hiermee fysiek een stuk kleiner gemaakt, waardoor er gewoon veel minder gegeten kan worden. Hierdoor val je uiteindelijk af en zul je hopelijk je streefgewicht bereiken. Hoe werkt dit nu bij een virtuele maagband? Deze wordt niet fysiek om je maag gelegd, zoals het woord virtueel al aangeeft. In plaats daarvan volg je hypnotherapie, waarbij jouw onderbewustzijn ervan overtuigd wordt dat je maaginhoud een stuk kleiner is geworden. Er wordt dus niet fysiek een band gelegd, maar in jouw hoofd bestaat die wel. Dat zorgt ervoor dat je minder eet en dat je af gaat vallen! Zo kun je ook je streefgewicht behalen en dat zonder dat je onder narcose moet en geopereerd moet worden, met alle risico’s van dien. Voor het krijgen van een virtuele maagband hoef je bovendien niet een bepaald BMI te hebben, iedereen kan hiervoor in aanmerking komen.

Aanpakken van onderbewustzijn

Tijdens de hypnotherapie wordt niet alleen maar je onderbewustzijn ervan overtuigd van de virtuele maagband, er wordt ook op andere zaken ingespeeld. Men vergeet vaak dat eten te maken heeft met emotie en dat zolang je dat niet aanpakt, iedere afvalpoging eigenlijk gedoemd is te mislukken. Je gebruikt eten bijvoorbeeld om: 

  • jezelf te troosten als jij je slecht voelt
  • jezelf te belonen als je iets bereikt hebt
  • de leegte mee te vullen die je ervaart

Je kunt dan nog zo hard je best doen met verschillende diëten en sporten, zolang deze oorzaken niet weggenomen zijn, zul je nooit een langdurig resultaat behalen. Bij een virtuele maagband wordt er met het onderbewustzijn gewerkt, wist je dat 95% van jouw handelingen uit je onderbewustzijn voortkomen?! Het is dus echt van belang om dat aan te pakken. Om eten niet meer te zien als troost of beloning, maar echt alleen als voeding en brandstof voor jouw lichaam. Wil jij hier meer over weten of wil je hier zelf mee aan de slag? Neem dan contact op met Hypnotherapie Heemskerk. Zij hebben veel ervaring met het aanbrengen van een virtuele maagband en kunnen ook jou hier zeker bij helpen!