Begin je carrière met een opleiding boekhouden

Boekhouden is eigenlijk een ander woord voor het beheren van de financiële administratie van een bedrijf. Als boekhouder zorg je ervoor dat je precies weet wat de inkomsten en uitgaven zijn en je houdt de omzet in de gaten. Als boekhouder ben jij dus een onmisbare factor in het bedrijf. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel vraag is naar goede boekhouders. En een goede boekhouder wordt je alleen met een goede opleiding boekhouden.

1

Wat leer je tijdens een opleiding boekhouden?

Tijdens je opleiding boekhouden of ‘financiële administratie’ leer je heel veel theoretische en praktische vaardigheden op het gebied van administratie in het algemeen. Daarnaast leer je hoe je een boekhouding bij moet bijhouden. Je leert alles over crediteuren, debiteuren, belastingen, rapportages uitdraaien enzovoorts. Het spreekt voor zich dat je hiervoor ook de nodige computerprogramma’s onder de knie moet krijgen.

Ben ik geschikt voor dit werk?

Of de opleiding ook bij jou past hangt in sterke mate af van jouw persoonlijkheid. Je moet het leuk vinden om de hele dag met cijfers te werken. Ook zal je vaak bezig zijn om alles steeds opnieuw te controleren. Als ergens een foutje insluipt zal je dit namelijk moeten achterhalen. Je moet dus over heel veel geduld en doorzettingsvermogen beschikken. Om dit werk te kunnen doen moet je het echt leuk vinden, anders kun je beter niet aan de opleiding beginnen.

Hoe zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

Zoals we eerder in deze blog al aangaven is er altijd vraag naar boekhouders. En dit is niet alleen omdat elk bedrijf een boekhouder nodig heeft. Echt goede boekhouders zijn er vrij weinig. Als boekhouder moet je beschikken over de juiste persoonlijkheid en passie hebben voor je werk. Maar als je dit hebt, dán ziet jouw toekomst er heel goed uit.