Foutieve beoordeling van je uitkering

ziektewet uitkering stopgezet

Het zal je maar gebeuren, je bent ziek en het UWV beslist in samenspraak met de arbeidskundige dat je wel weer aan het werk kunt. Of ze bepalen dat je niet meer voldoet aan de regels, om in aanmerking te komen voor een uitkering. Helaas gebeurd het nog steeds vandaag de dag, terwijl je niet in staat bent om te werken. Je ziektewet uitkering stilgezet, waardoor je geen inkomen meer hebt. De financiële problemen kunnen zich hierdoor stapelen, of in het ergste geval ben je niet meer in staat je vaste lasten te betalen door deze beslissing.

ziektewet uitkering stopgezet

Wat te doen bij een beslissing

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je ziektewet uitkering stopgezet is, en je er niets tegen kunt doen. Met deze beslissing hoef je geen genoegen te nemen, door een advocaat in de hand te nemen kun je bezwaar maken tegen de beslissing. In de brief die je thuis krijgt staat de beslissing dat je geen uitkering meer krijgt, het is belangrijk om uit te zoeken of dit wel terecht is dat het UWV deze stap neemt. Door in contact te treden met advocaatuitkeringen.nl, gaat een specialist bekijken voor je of er wel rechtmatig is gehandeld bij deze beoordeling.

Gespecialiseerde advocaat

Wil je in bezwaar gaan tegen de beslissing van het UWV, is het belangrijk om een gespecialiseerde advocaat in de hand te nemen. Word je ziektewet uitkering stopgezet, kun je in grote problemen komen. Ga je in beroep dan moet je met goede inhoudelijke gronden komen, waarvoor het niet terecht is en waarom je niet kunt werken. Soms kan een tijdelijke oplossing door de bestuursrechter tijdelijk uitkomst bieden, zodat je verder kunt gaan met de zaak. De termijn om bezwaar in te dienen kan tussen de 2 en 6 weken zijn, houd deze termijn scherp in de gaten.