Hoe verbeter ik mijn flyer?

Iedereen komt regelmatig in contact met flyers. De meeste flyers worden direct weggegooid en slechts een enkele valt genoeg op om de ontvanger te overtuigen om de flyer verder te bekijken. Als bedrijf zijnde wil je natuurlijk vallen onder de flyers die wel worden bekeken. Natuurlijk zal niet iedereen de flyer grondig bekijken, maar je kan je flyer wel verbeteren door een aantal dingen toe te passen. Zo vergroot je de kans dat mensen de flyer lezen en zo kan je toch je boodschap overbrengen.

4 tips

Om je flyer meer te laten opvallen heb ik vier korte tips op een rijtje gezet:

  1. Gebruik een goede en opvallende kop. Dit kan in de vorm van een afbeelding of in de vorm van een tekst. Het moet in ieder geval groot genoeg zijn om op te vallen bij de ontvanger.
  2. Beeldmateriaal gebruiken om de boodschap te versterken. Het is belangrijk om te investeren in een professionele fotograaf die goede beeldmaterialen kan maken voor jouw flyer. Zorg dat de afbeeldingen die worden gebruikt van goede kwaliteit zijn en een toegevoegde waarde hebben aan een flyer. Een afbeelding van een locatie kan bijvoorbeeld veel meer informatie geven als een tekst over dezelfde locatie.
  3. Witruimtes jagen mensen niet weg. Mensen willen vaak enorm veel tekst en afbeeldingen in een flyer verwerken. Echter jaagt dit mensen juist weg soms. Het gebruik van witruimtes kunnen voor rust zorgen en dit trekt veel mensen juist aan. Wees dus zeker niet bang om witruimtes te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om een a4 flyer te gebruiken in plaats van een a5 flyer om meer witruimtes toe te voegen.
  4. Kies de juiste kleuren. Het is enorm belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Kleuren kunnen bepaalde emoties oproepen bij mensen en dit kan zorgen voor een bepaalde aantrekkingskracht. Gebruik niet te veel verschillende kleuren, want dan wordt de flyer te druk. Zorg ervoor dat je dus een rustige flyer houdt.

Het maken van een flyer kan dus enorm lastig zijn. Zorg dat je goed na denkt over wat voor flyer je wilt ontwerpen.