Hoe werkt e-mail en wat is het?

server-smtp

Als mensen technisch worden dan hebben ze het vaak over een server smtp of een email server, maar hoe werkt email nou eigenlijk echt? E-mail is een vorm van communicatie die wordt gebruikt om berichten elektronisch te verzenden. Het bestaat al sinds het einde van de jaren zeventig en het is nu een van de meest populaire vormen van communicatie ter wereld. E-mail werkt door berichten van de ene gebruiker naar de inbox van een andere gebruiker te sturen. Gewoonlijk heeft een persoon een e-mailaccount nodig om e-maildiensten te gebruiken.

Hoe is e-mail ontdekt en wat betekende dat voor de mensheid?

E-mail is een van de belangrijkste uitvindingen van de vorige eeuw. Het heeft de manier veranderd waarop we communiceren en hoe we zaken doen. E-mail is uitgevonden in 1971. Hij creëerde het als een manier om berichten over een computernetwerk te verzenden. E-mail werd voor het eerst gebruikt door ARPANET, een vroege versie van internet. ARPANET is ontwikkeld in 1969 en had aanvankelijk maar een paar computers, maar e-mail stelde mensen in staat met elkaar te communiceren die zich niet op hetzelfde netwerk bevonden.

Hoe wordt e-mail gebruikt en waar kun je het allemaal voor gebruiken?

E-mail is een belangrijk onderdeel van online marketing en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. E-mail kan worden gebruikt om nieuwsbrieven, aankondigingen of updates te verzenden. Het kan ook worden gebruikt als een direct marketingtool. Het aantal verzonden e-mails is de afgelopen jaren explosief gestegen. In 2016 werden er elke dag meer dan 269 miljard e-mails verzonden en ontvangen! De meeste mensen gebruiken e-mail om met vrienden en familie te communiceren, maar het is ook een belangrijk zakelijk hulpmiddel voor veel bedrijven.