Houd de controle over je agenda via een cursus time management

Zodra je met een bepaalde taak aan de slag gaat, dan investeer je tijd in die taak. Hoe sneller je de taak af hebt, des te efficiënter je met de tijd omgaat. Als tijd inderdaad geld is, dan haal je dus meer rendement uit je taakbesteding als je deze taken snel af krijgt. Als je een uur bezig bent, dan spendeer je immers een uur tijd aan taak X. Maar als je taak X in een half uur af krijgt, dan kun je dus hetzelfde resultaat bereiken met de helft van de tijdsinvestering. Er kunnen door deze visie op tijd echter twee verschillende soorten problemen ontstaan en het zijn deze beide problemen die het volgen van een cursus time management rechtvaardigen. Ten eerste kun je te fanatiek proberen om zoveel mogelijk gedaan te krijgen in een zo kort mogelijke tijd. Het ’tijd is geld’ principe leidt er in dat geval toe dat je geen seconde wilt verliezen en dat je het maximale uit iedere seconde wil persen. Deze manier van werken legt echter teveel druk op de schouders van de werkende en stress is daardoor al snel het gevolg. Een beetje stress is niet erg en kan zelfs positieve effecten hebben. Maar veel stress en langdurige stress leidt tot haast, vermoeidheid, fouten in het werk en uiteindelijk zelfs een burn-out. Je moet dus zorgen dat je een goede balans bewaart wanneer je kijkt naar de verhouding tussen de tijd die je hebt en de taken die je moet afronden. Een cursus time management leert je om deze balans te bewaren. Het komt er op neer dat je niet teveel hooi op de vork moet nemen en je moet vorkomen dat je teveel in een te korte tijd gaat plannen. Als er een uur voor taak X staat, dan moet je dus niet een uur rekenen voor die taak. Ook moet je niet een uur rekenen en daarna meteen een aansluitende taak inplannen. Je bent een mens en geen machine. Dat betekent dat concentratieniveaus gaan dalen naarmate de dag vordert. Ook je energieniveau is niet de hele dag door hetzelfde. Je hebt dus pauzes nodig en je hebt meer tijd nodig voor taken dan theoretisch nodig is, zodat je altijd een slag om de arm houdt. Dit voorkomt dat de stress niveaus te ver stijgen. Een ander probleem waar een cursus time management je bij kan helpen is juist het verspillen van tijd. Tijd is en blijft geldt, maar de balans kan dus ook naar de andere kant doorslaan. Door teveel bezig te zijn met afleidende activiteiten, kun je veel kostbare tijd verliezen. Daardoor krijgt je ondanks een goede planning met de juiste balans alsnog stress, omdat je bijvoorbeeld alles op het laatste moment nog af moet raffelen. Een cursus time management leert je op tijd verspillende taken te vermijden.

Meer weten over de cursus time management? Surf naar timemanagement.net 

Indien je nieuwgierig bent naar de cursus time management, dan kun je alvast terecht op de website van timemanagement.net. Hier lees je alles wat je moet weten over deze cursus timemanagement.net. 

Volg ook andere cursussen via tijdwinst.com

Mocht je interesse hebben in het verbeteren van je soft skills, dan kun je terecht op tijswinst.com. Hier vind je naast de cursus time management bijvoorbeeld ook cursussen en trainingen als: 

  • Assertiviteitstraining
  • Gespreksvaardigheden training
  • Cursus feedback geven