Jouw werk, jouw leven

workforce-management

Een eigen rooster maken waarin je je eigen tijd kan zelfroosteren, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar kan nog best een reële oplossing zijn voor verschillende problemen die mensen ondervinden. Kijk maar naar, mensen met burn-outs van werk of andere problemen die door een te hoge werkdruk veroorzaakt worden. Dit is niet alleen slecht voor de mentale gezondheid, maar ook voor de fysieke gezondheid van de mensen. Kijk maar naar alcoholisme en andere verslavingen van bijvoorbeeld drugs, die komen uit verschillende problemen die te maken hebben met stress. Wellicht slim om over te gaan naar zelfroosteren.

Wie is de dupe?

Wie is nou de dupe? Dat is een goede vraag. Vaak wordt er gesproken over dat studenten het meeste last hebben van deze problemen door de enorme werkdruk die zij ervaren. Hierdoor zie je ook vaak dat deze mensen op jonge leeftijd al vrij erg in de put zitten, nadat ze een paar dagen pas aan het werk zijn met hun studie. Daarom is het belangrijk dat er vaker wordt geluisterd naar deze mensen en wordt gekeken naar eventuele oplossingen waardoor er weer kalmte wordt gegund aan deze doelgroep, want zo kan het namelijk niet meer langer. Het is schandalig dat de werkdruk al zo hoog ligt.

Hoe dit op te lossen?

Hoe kun je dit precies oplossen? Dat is een goede vraag, want eenvoudig is het niet. Om dit soort problemen op te lossen, moet u eerst bepalen wat  de oorzaak is. Op basis van deze ervaringen wordt het makkelijker om te zien hoe je  iemand kunt helpen met zijn voedingsprobleem. Van daaruit kun je iemand gemakkelijker mentaal ondersteunen,  wat  het belangrijkste is. Daarom is het belangrijk dat mensen meer om zich heen gaan kijken en echt proberen te zien waar andere mensen mee worstelen. Een goede workforce management kan hierbij helpen.