Ooit gehoord van American factoring?

finqle_factuur_indienen

Zelf had ik nooit eerder gehoord over American factoring. Toen ik eenmaal wist wat het was heb ik besloten om op zoek te gaan naar een bedrijf dat de methode van American factoring gebruikt. Het concept houdt in de meeste gevallen in dat een factuur word verkocht aan een extern bedrijf. Dit externe bedrijf betaald de factuur aan het bedrijf dat de factuur heeft aangeboden. Van het uit te betalen bedrag gaat wel een factoring fee en dat is meestal een bepaalde percentage. Het percentage kan ook nog verschillen per bedrijf en aan dit percentage kunnen ook bepaalde voorwaarden zitten.

Voor de kleinere ondernemer

finqle-logoAls zelfstandig ondernemer is dit een hele aantrekkelijke manier om het aantal debiteuren zo klein mogelijk te houden. Het is mij namelijk al eerder voorgekomen dat een bedrijf failliet is gegaan op het moment dat zij moesten betalen. Doordat dit gebeurde zat ik met een groot gat dat met heel veel moeite kleiner is gemaakt.

finqle_factoring_detailOmdat ik al eerder ervaring had met dubieuze debiteuren heb ik besloten om voor bepaalde facturen, American factoring te gebruiken van Finqle. Zo weet ik zeker dat ik betaald krijg en de lage factoring fee kan er dan ook wel vanaf.

Vooral als zelfstandig ondernemer geeft dit veel rust. Het zorgt er niet alleen voor dat de facturen betaald worden, maar ook dat ik verder kan plannen en niet altijd afhankelijk ben van debiteuren. Deze methode zou ik eigenlijk iedereen aanraden die ondernemer is en vooral met grote bedragen werkt. Zo worden vervelende verassingen zo klein mogelijk gehouden!