Professional Scrum Master

Psm training

Professional Scrum Master is een Psm training van twee dagen die de principes en empirische procestheorie aanboort van het Scrum-framework, met daarbij aandacht voor de rol van de Scrum master. De training is een combinatie van theorie en praktijk, wat je met een team uitvoert. Je leert zodoende de kern van Scrum te behandelen. Ook omvat de training een gratis poging tot het wereldwijde erkende Professional Scrum Master I-certificeringsexamen. (PSM I). In twee dagen ga je als student zien waarom PSM de baanbrekende training is voor Scrum Masters, en uiteraard voor iedereen die een team coacht met effectiviteit en efficiëntie. Je leert in de training geavanceerd denken voor dienend leiderschap en gedragsveranderingen. Gedurende de cursus wordt je uitgedaagd om te denken in termen van de Scrum principes, zodat je begrijpt wat je moet doen wanneer je terugkomt op de werkvloer. 

Psm training

PSM

De training bestaat natuurlijk uit veel meer dan wat we je al hebben verteld. Je krijgt als groep een team toebedeeld, waarbij je praktijkcases oplost met andere klasgenoten. De training geeft ruimte aan discussies en praktische oefeningen op basis van deze praktijkcases. De onderwerpen die ook worden behandeld in de training zijn:

– Scrum theorie en principes

– Het Scrum Framework

– Werken met mensen en teams

– Scrum in je eigen organisatie

– De rol van de Scrum Master

– De Definition of Done

– Het uitvoeren van Scrum-project

Doelgroep

De Professional Scrum Master training is voor iedereen die betrokken is bij het maken van producten met behulp van het Scrum-framework. Specifiek voor mensen binnen een organisatie die verantwoordelijk zijn om het meeste uit Scrum te halen. Denk dan aan Scrum Masters, managers en Scrum Team-leden. De training werkt mét certificering: middels het certificaat onderscheid je je ten opzichte van anderen, het toont aan dat je de rol van Scrum Master begrijpt, alsmede het Scrum framework. Wil je je aanmelden voor het examen? Dan ontvang je binnen 48 uur na je deelname een toegangscode voor de digitale examenomgeving van Scrum.org. Mocht je onverhoopt het minimumpercentage van 85% goed beantwoorde vragen niet halen, dan mag je eenmalig kosteloos herkansen. Deze eenmalige kosteloze herkansing geldt enkel wanneer je binnen 14 dagen na afloop van de training examen doet. Het examen is Engelstalig en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training.Slaag je voor het online examen? Dan mag je je met trots gecertificeerd Scrum.org Professional Scrum Master (PSM-I) noemen en word je levenslang lid van de Scrum.org community!

Missie van het bedrijf

Met deze trainingen heeft het bedrijf een uitvoerige missie. Dit luidt als volgt: “organisaties en hun professionals helpen groeien, op zo’n manier dat zij bestaansrecht behouden in een wereld waarin snelle verandering de enige zekerheid is.” Om te slagen in deze missie waarborgt het bedrijf haar cultuur en activiteiten. Ze geloven in het motto: culture eats strategy for breakfast, waardoor het bedrijf een set van waarden heeft waar ze diep in geloven: ondernemend, ambitieus, innovatie, open, informeel, gecommitteerd en veilig.