Als brouwerij je bieren goed verpakken? Ga voor kartonnen verpakkingen

bierverpakkingen

Wanneer je verantwoordelijke bent bij een bierbrouwerij, dan is een van je verantwoordelijkheden dat de flessen, blikken en fusten bier waar zoveel vakmanschap is gaan zitten op een degelijke manier de brouwerij verlaat. Het zou natuurlijk zonde zijn (van het bier en voor het financiële aspect) als bijvoorbeeld tijdens het transport iets mis zou gaan. Met bierverpakkingen van een goede kwaliteit is de kans op zo’n ongelukje echter een stuk kleiner. Wanneer het om flesjes en blikjes gaat is karton normaal gesproken de beste optie qua materiaal. Lees hieronder waarom.

bierverpakkingen

De voordelen van karton als verpakking op een rijtje

Ten opzichte van andere materialen heeft karton de volgende voordelen te bieden als verpakking van meerdere bierflesjes of -blikjes tezamen:

  • Karton is stevig en kan dus schokken en stoten opvangen en neutraliseren. Zo blijft het bier mooi buiten schot.
  • Op karton hebben bacteriën en virussen weinig kans om te overleven.
  • Karton biedt de meest uiteenlopende mogelijkheden om tegelijkertijd als promotiemateriaal te dienen. Je kunt op karton namelijk de fraaiste uitingen plaatsen.
  • Karton is een relatief milieuvriendelijk materiaal, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld plastic of staal. Je kunt karton immers verschillende keren recyclen en in de natuur is het biologisch afbreekbaar. 

Koop alleen karton met een milieukeurmerk

Nog even inhakend op het laatste punt uit de vorige alinea: als je karton koopt met een milieukeurmerk, dan is dat milieutechnisch gezien natuurlijk de beste keuze. Het meest bekende keurmerk is wat dit betreft het FSC-keurmerk. Heeft een artikel van papier of karton dit keurmerk, dan weet je dat het afkomstig is van bomen uit een bos dat op een gecontroleerde manier is aangebracht, onderhouden en gekapt. Van massale en illegale houtkap, met alle gevolgen van dien, is hierbij dus zeker geen sprake.