Projectmedewerker worden is bouwen aan de toekomst

Stel je eens voor hoe het is om projectmedewerker te worden. Heb je jezelf dat ooit afgevraagd? Hoe het is om van niets iets te zien worden. Van een laag grond naar een bouwwerk om versteld van te staan. Letterlijk iets vanaf de grond opbouwen. Een plan bedenken. Het uittekenen. Een voorstel presenteren in het team. De goedkeuring krijgen van je baas. De dag meemaken dat er begonnen wordt aan de bouw. Tot aan de dag dat het project voltooid is. Dat je dan met trots kan zeggen: “Daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen!”

Elke dag is anders!

Een dag als projectmedewerker is nooit saai. Er zijn altijd wel projecten, dus kun je ervan uit gaan dat er altijd werk is. Een groot project zal anders verlopen dan een klein project, omdat er zeer waarschijnlijk meerdere projectmedewerkers betrokken zullen zijn. Daarbij ben je afhankelijk van het beschikbare budget. Creativiteit is heel wenselijk, om toch zorg te dragen voor een voorspoedige vooruitgang. In alle denkbare sectoren is het nodig om projecten te realiseren. Je zult dan ook op verschillende werkplekken terecht kunnen komen.

Belangrijke competenties

Projectmedewerker worden is niet voor iedereen in de wieg gelegd. Er zijn belangrijke competenties waarover je moet beschikken, wil je het werk kunnen uitoefenen. Doordat geen dag hetzelfde zal zijn is flexibiliteit een grote pré. Voor het samenwerken met andere, projectmedewerkers of andere mensen, dien je sociaalvaardig te zijn. Jouw doel is om het project van begin tot eind goed te laten verlopen. Er zijn deadlines en je moet het overzicht bezoeken. De orde bewaken en vooral stressbestendig zijn. Kwaliteiten van grote waarde.