SEO termen en hun betekenis

linkbuilding

SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie) en kan worden gedefinieerd als een reeks technieken die wordt gebruikt om de positionering in zoekmachines te verbeteren. Een correcte optimalisatie van het web zal de positie in de zoekmachines verbeteren en als gevolg daarvan het bezoekersverkeer zal groeien.

linkbuilding

1. Wat is een algoritme?

Een algoritme is een voorgeschreven set van goed gedefinieerde, geordende en eindige instructies of regels waarmee een activiteit kan worden uitgevoerd of voor het oplossen van een probleem. Het uitvoeringsschema van een algoritme specificeert dat de stappen in volgorde moeten worden uitgevoerd, tenzij anders aangegeven. Elk geautomatiseerd apparaat gebruikt algoritmen om zijn functies uit te voeren.

2. Wat is indexeren?

Indexering is de organisatie van gegevens in de motoren volgens het schema van elke webpagina. Indexering verwijst naar de naam die wordt gebruikt om de database een naam te geven die voor een zoekmachine wordt gebruikt. Het bevat de informatie van alle sites die op zoekmachines staan. Als een website niet in de index van een zoekmachine staat, kunnen gebruikers deze niet vinden.

3. Wat is een sitemap?

De sitemap is de kaart van een website, een bestand dat alle pagina’s van een website weergeeft en catalogiseert. De sitemap kan worden gezien als de index van een website, vergelijkbaar met wat de index van een boek is. De sitemap geeft in feite een overzicht van de inhoudsstructuur om het zoeken en identificeren van onderwerpen door gebruikers en zoekmachines te vergemakkelijken.

4. Wat is een domein?

Het domein is de alfanumerieke naam waarmee toegang kan worden verkregen tot de server waarop de website en zijn bestanden aanwezig zijn. Het is een uniek en onmiskenbaar adres om jouw site op internet te vinden. Je domein is een gemakkelijk te onthouden naam die is gekoppeld aan een fysiek IP-adres op internet. Dit is een unieke naam die verschijnt na het @-teken in e-mailadressen en na www in webadressen.

5. URL

URL’s (of Unique Resource Locator) zijn de routes van een website. Deze stellen ons in staat om op internet te vinden wat we zoeken.

6. Wat zijn links?

Dat zijn hyperlinks waarmee we gebruikers doorverwijzen naar inhoud die zich op een andere URL bevindt. Als we de links naar de offline wereld verplaatsen, zouden de links de deuren zijn die naar verschillende kamers leiden. Links kunnen van twee soorten zijn, inkomend en uitgaand.

7. Wat is linkbuilding?

Simpel gezegd is linkbuilding het proces om andere websites naar de jouwe te laten linken, en het is erg belangrijk voor je algehele SEO-strategie. Om een linkbuildingstrategie te starten, moet je waardevolle inhoud creëren die relevant is voor jouw bedrijf, producten en diensten. Wanneer iemand naar je waardevolle inhoud linkt, krijg je een backlink of link van een andere site naar de jouwe.