Tips om uw personeel gezond en vitaal te houden

Als werkgever geeft u natuurlijk om de gezondheid van uw medewerkers. In de eerste plaats vanuit het oogpunt van menselijkheid, maar het is ook voor uw onderneming van belang dat uw werknemers gezond zijn en dat ze fit goed voelen. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw personeel gezond en vitaal te houden, waaronder ergonomisch werken. In dit artikel vertel ik u daar graag meer over.

Het belang van vitaliteit

Zoals ik eerder al benoemde, speelt de gezondheid en de vitaliteit van het personeel voor iedere organisatie een belangrijke rol. Medewerkers die goed in hun vel zitten, die gezond zijn en zich fit voelen zijn een stuk productiever en daardoor zijn zij ook veel minder vaak ziek, wat natuurlijk positief is voor uw organisatie. U kunt zelf verschillende stappen ondernemen om uw personeel vitaal te houden. Zo kunt u overwegen om de ergonomische stoel de standaard te maken voor uw kantoorpersoneel. Met zo’n ergonomische bureaustoel voorkomt u namelijk dat uw personeel last krijgt van rugklachten. Dit is van groot belang, want de gemiddelde kantoormedewerker brengt dagelijks meerdere uren door op dezelfde stoel en wij mensen zijn er niet voor gemaakt om hele dagen zittend door te brengen.

De ergonomische zithouding: waar moet u op letten?

Bij de ergonomische zithouding zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Allereerst is het van belang dat u helemaal achterin de stoel gaat zitten en dat uw heupen zich iets hoger bevinden dan uw knieën. Daarnaast moet de bolling van de rugleuning als het ware in het holle gedeelte van uw rug vallen en moet u volledig rechtop kunnen zitten. Vervolgens moet u met uw onderarm een hoek van 90 graden kunnen maken ten opzichte van uw bovenarm wanneer u deze legt op de armsteun van de bureaustoel. Tenslotte is het belangrijk dat de armsteun van uw stoel op dezelfde hoogte staat afgesteld als uw bureau.

Wilt u meer weten over ergonomisch werken of bent u op zoek naar een ergonomische bureaustoel? Neem dan eens een kijkje op de website van Spinalis!