Wat is een entresolvloer en wat kan je ermee

Dit artikel gaat over entresolvloeren. Er zijn andere namen, zoals tussenvloer en mezzanine vloer. De naam verdiepingsvloer wordt ook gebruikt. Maar die kan echter verwarrend zijn, omdat de vloer normaliter niet een complete verdieping/etage beslaat. Bovendien staat een entresolvloer op zichzelf. De bestaande muren blijven in hun originele staat. De vloer heeft een eigen onderbouw en wordt dus op een bestaande structurele vloer geplaatst en wordt opgebouwd met standaard componenten. Om op een tussenvloer te komen, kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een of meerdere trappen.

Wanneer een entresolvloer toepassen

Een entresolvloer wordt toegepast om meer vloeroppervlakte te krijgen. Op een bestaande vloer wordt een tussenvloer geplaatst. De onderbouw van de tussenvloer neemt op de bestaande vloer wat plaats in beslag, maar die wordt ruim gecompenseerd met de oppervlakte, die men op de tussenvloer erbij krijgt. Het plafond van de ruimte waar de tussenvloer in komt, dient natuurlijk voldoende hoog ervoor te zijn. Een tussenvloer kan dus een alternatief zijn voor hoge magazijnstellingen. We praten dan voor een tussenvloer met name over de opslag van losse en lichte producten van beperkte omvang en niet over goederen op pallets die behoorlijk groot en zwaar kunnen zijn.

Enige voordelen van entresolvloeren zijn:

  • Snel extra vloeroppervlakte erbij
  • Gemakkelijk weer te verwijderen
  • Grote flexibiliteit

De onderliggende redenen van genoemde voordelen zijn, zoals al genoemd, dat de vloeren op zichzelf staan en ze worden opgebouwd uit standaardcomponenten, die als het ware op de plank bij de leverancier klaarliggen. Je zet er dus snel een vloer in elkaar. Je voegt er ook gemakkelijk delen aan toe of je haalt er weg. Ook een verplaatsing is relatief eenvoudig en snel. Heeft de vloer geen functie meer, dan is die weg te halen en is het alsof die er nooit heeft gestaan. De vloercomponenten kunnen desgewenst te koop worden aangeboden.