Duitse advocaat in Nederland zijn belangrijk

1 Veel Nederlandse bedrijven werken samen met Duitse bedrijven. Dit is vrij logisch aangezien onze oostelijke grens vrij wel helemaal tegen Duitsland aan ligt. Heel veel verkeer gaat vanuit de haven van Rotterdam richting Duitsland. Zo nu en dan kan er dan ook iets fout lopen en is het handig als je als bedrijf beschikt over een Nederlands Duitse advocaat in Nederland. Zo kan je bij problemen over de grens meteen deze advocaat inschakelen voor hulp en zit je niet vast aan juridische restricties. Een  Nederlandse advocaat is namelijk niet altijd op de hoogte van de regelgeving in Duitsland.2

Zelf een geschil gehad met een Duits bedrijf.

Een half jaar geleden heb ik het aan de stok gekregen met een afnemer van mij in Duitsland. Dit kwam door dat de eigenaar van het bedrijf niet wilde betalen voor een dienst die hij wel had afgenomen. Ik ben toen naar de rechter gestapt alleen mijn Nederlandse advocaat kon mij hier niet bij helpen. Dit kwam door dat hij geen verstand had van de regelgeving in Duitsland. Ik moest dus opzoek gaan naar een Duitse advocaat in Nederland. Die heb ik gelukkig gevonden.

De rechtszaak verliep erg goed

De dag van de rechtszaak brak aan ik heb veel gepraat met mijn advocaat en hij zei dat het goed ging komen. De rechtszaak kwam ook daadwerkelijk goed ik kreeg het geld plus nog een schade vergoeding omdat ik lang moest wachten. Als eigenaar van een bedrijf die handelt met Duitsland zou ik dit zeker aanraden!